Încă un proiect al Asociației Bronx People finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România

01 aprilie 2023

În cadrul apelului Spații Verzi - Componenta Permacultură în Zone Urbane lansat în anul 2023 de către Fundația pentru Parteneriat și MOL România,  proiectul ,,ManiFEST VERDE: Betonul respiră!’’ propus de Asociația Bronx People a fost declarat unul dintre câștigători.    

 

Astfel, în perioada 01.04.2023 – 31.07.2023, ,,ManiFEST VERDE: Betonul respiră!” va fi implementat în municipiul Bacău, prin derularea unui program de inițiere și de aprofundare în permacultură, dedicat copiilor și tinerilor din opt instituții de învățământ băcăuan, inclusiv copii și tineri provenind din grupuri vulnerabile (beneficiari din mediul instituționalizat, beneficiari cu dizabilități de ordin fizic și mental), astfel încât, în spiritul permaculturii, proiectul va deveni, pe lângă un promotor al grijii pentru natură și al reinvestirii echitabile a surplusului, un liant social, un context de integrare socială și un cadru prietenos de dezvoltare persoanlă, socială și ocupațională.  

 

După implementarea a opt sesiuni de informare în permacultură, care vor cuprinde și cursuri nonformale de agricultură și jocuri distractive, care să-i ajute pe beneficiari să înțeleagă și să aplice mult mai ușor principiile permaculturii, va avea loc un workshop teoretic care se va desfășura la Bronx Sport Club, sală de judo localizată pe strada Cornișa Bistriței, nr. 29-30, Bacău, pe tema biodiversității și ariilor protejate la nivelul municipiului Bacău, care va fi susținut de reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Bacău, cu scopul de a transmite beneficiarilor importanța permaculturii și impactul său în conturarea unui oraș verde, prietenos cu mediul și cu locuitorii săi, care să ofere un spațiu sănătos și plăcut de trai.  

 

În următoarea etapă, se vor implementa ateliere de grădinărit la Bronx Sport Club, sală de judo aparținând Asociației Club Sportiv Bronx Powerlifting Club Bacău, situat pe str. Cornișa Bistriței, nr. 29-30, cu scopul de a amenaja și înființa o grădină urbană comunitară, cu arbuști, plante purificatoare de aer și condimente, de care să beneficieze multipli actori din comunitate: sportivii de la Asociația Club Sportiv Bronx Powerlifting Club Bacău, dintre care peste 30 suferă de dizabilități și pentru care activitățile într-o grădină urbană devin un stimul terapeutic, copiii și tinerii din comunitate, care au loc plăcut de relaxare și de petrecere a timpului liber. 

 

Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL Romania.    

 

Acest material exprimă exclusiv opinia autorilor. Finanțatorii nu pot fi făcuți în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informațiile cuprinse în acest material.

Asociația Bronx People, CUI 39102367
Str. Miron Costin, nr. 3, sc. A, ap. 19, Bacău, jud. Bacău
Conturi:
 RO87CARP004001243861RO02 (RON - Patria Bank)

RO44CARP004001243861EU02 (EURO - Patria Bank)
RO40RNCB0531166083430001 (RON - BCR)