ManiFEST VERDE: Betonul respiră!... De la cursuri de permacultură la prima grădină urbană băcăuană amenajată de copii pentru copii

31 iulie 2023

Proiectul ,,ManiFEST VERDE: Betonul respiră!’’a fost implementat de Asociația Bronx People în perioada 01.04.2023 – 31.07.2023, în municipiul Bacău, cu scopul de a promova permacultura în școlile băcăuane și de a contribui activ la dezvoltarea spațiilor verzi în mediul urban în conformitate cu principiile permaculturii.

 

Pe durata perioadei de implementare a proiectului, s-au organizat ateliere teoretice și practice de permacultură, care au promovat incluziunea socială și egalitatea de șanse, prin implicarea grupurilor vulnerabile în activități, și mai ales a comunității tinere (elevi) în dezoltarea agriculturii urbane pe baza principiilor permaculturii, prin amenajarea unei grădini de relaxare pentru copii și tineri la Bronx Sport Club, sală de judo din municipiul Bacău.

 

Cele mai importante rezultate obținute prin implementarea proiectului au fost: implementarea a 8 cursuri teoretice de permacultură în 8 unități școlare din municipiul Bacău, la care au participat peste 200 de elevi, între care au fost cuprinși și elevi din medii de risc, în scopul promovării incluziunii sociale și a egalității de șanse, organizarea unei excursii la Rezervația Naturală Ceahlău, la care au participat 40 de elevi, care a avut drept scop promovarea ecosistemelor naturale în rândul tinerelor generații, implementarea a 8 ateliere de grădinărit prin care s-a amenajat o grădină urbană, spațiu de relaxare pentru copii și tineri, spațiu de terapie pentru sportivii cu dizabilități de ordin psihic ai CS Bronx Powerlifting Club Bacău și sursă de condimente pentru Cantina Socială ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva’’. De asemenea, s-a creat un parteneriat strategic între Asociația Bronx People, CS Bronx Powerlifting Club Bacău, 8 instituții de învățământ și Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, în vederea promovării pe termen lung a principiilor permaculturii în mediul educațional.

 

 

Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat  și MOL Romania.

 

Acest material exprimă exclusiv opinia autorilor. Finanțatorii nu pot fi făcuți în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informațiile cuprinse în acest material.

Asociația Bronx People, CUI 39102367
Str. Miron Costin, nr. 3, sc. A, ap. 19, Bacău, jud. Bacău
Conturi:
 RO87CARP004001243861RO02 (RON - Patria Bank)

RO44CARP004001243861EU02 (EURO - Patria Bank)
RO40RNCB0531166083430001 (RON - BCR)