Proiectele implementate de-a lungul timpului au fost finanțate de: Consiliul Local Bacău, Consiliul Județean Bacău, Direcția Județeană pentru Sport Bacău, Fundația MOL, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Kaufland România, DoTerra Healing Hands Foundation etc..
În ceea ce privește proiectele și programele sociale, am avut sponsori și finanțatori persoane fizice și juridice care s-au alăturat nouă și ne-au susținut de-a lungul timpului să ajungem acolo unde ne-am propus!
Asociația Bronx People este o organizație română non-guvernamentală, apolitică și non-profit, înregistrată în Bacău, România, în conformitate cu OG nr. 26/2000, în anul 2018.
Povestea noastră, însă, începe din anul 2009, odată cu primele inițiative sociale ale Clubului Sportiv Bronx Powerlifting Club Bacău, care a creat programe de integrare socială prin judo și powerlifting, aducând copii din medii de risc la statutul de campioni naționali și internaționali. În anul 2018, am decis să delimităm latura socială de cea sportivă, înființând un nou ONG.
Prin ceea ce facem, ne dorim să oferim suport și resurse de dezvoltare copiilor și tinerilor din medii defavorizate. Luptăm pentru o comunitate unită, solidară, încurajându-i pe oameni să creadă unii în alții, să se ajute reciproc, să lupte pentru a-și aduce la viață aspirațiile și să construiască un viitor mai bun pentru generațiile care vin.
Promovăm arta și cultura, tradițiile și meșteșugurile autohtone, precum și sportul și impactul semnificativ pe care îl are în viața unui copil.
În domeniul antreprenoriatului, am reușit să organizăm târgul de produse locale ,,Se poate și aici” (4 ediții), prin care i-am încurajat pe tinerii producători băcăuani să își promoveze produsele pe piața locală, în detrimentul emigrării în scopul găsirii unui loc de muncă, ceea ce a dus la revalorificarea tradiției, a calității autohtone, precum și la dinamizarea economiei locale.
În ceea ce privește aria medicală, prin proiectul ,,Speranță pentru viață! Donează sânge!”, s-a crescut gradul de informare a populației băcăuane în legătură cu implicațiile și beneficiile donatului de sânge, mobilizând oameni să salveze vieți, care nu a rămas nebăgat în seamă, dovada fiind numărul în creștere de donatori: ediția I - 138 donatori, ediția a II-a - 170 donatori, ediția a III-a - 608 donatori, ediția a IV-a - 158 donatori, ediția a V-a - 180 donatori, ediția a VI-a - 35 donatori, minicampanie de o zi organizată spontan în timpul pandemiei. La cea de-a treia ediție, proiectul s-a extins la nivel național, pe lângă Centrul de Transfuzie Sanguină Bacău mai fiind implicate și județe precum Cluj, Oradea, Brașov, Suceava, Sibiu și municipiul București, scopul lor fiind de a oferi o șansă la viață tuturor oamenilor care se află în situația de a-și pierde viața din cauza lipsei de sânge (copii bolnavi de leucemie, persoane trecând prin accidente grave etc. ).
În sectorul cultural, am încercat să revalorizăm tradiția și să împărtășim tinerelor generații aspectele semnificative ale culturii poporului român (Festivalul Cozonacului, Festivalul Iei).
Cel mai mult am investit în sectorul social, deorece am conștientizat că nu putem evolua, crește ca unitate, dacă acceptăm ca în jurul nostru să existe oameni care nu au acces la resurse de bază precum hrană, adăpost, educație. Prin proiecte precum: ,,Gătim pentru oamenii străzii”, ,,Coșulețul de Paște”, “ShoeBox”, ,,Un mărțișor cald”, amenajarea unui container ISU pentru Prefectura Bacău, campanie de informare și distribuție de materiale de protecție în contextul epidemiologic, distribuție lunară de alimente, în parteneriat cu Banca Locală Pentru Alimente Roman, către 5 orfelinate din județul Bacău (Onești, Oituz, Barați, Hârja, Șerbănești), 2 centre de bătrâni (Măgura, Hârja) și familii fără posibilități, mobilizăm periodic oameni pentru a se implica activ în ridicarea nivelului de trai al persoanelor sărace, fără adăpost, cu mulți copii, sau copii din centre de stat, care trăiesc într-un mediu rece și sărac în resurse. Este important să ne dezvoltăm un simț comun de întrajutorare, de omenie, de deschidere: o comunitate unită, care ajută este mult mai puternică și poate schimba mai multe, iar beneficiarii acțiunilor noastre vor deveni ei înșiși persoane capabile să lupte pentru drepturile și pentru combaterea situațiilor de vulnerabilitate socială.
În anul 2019, antrenorul de judo Daniel Zodian a decis să transforme casa pe care o avea în construcție într-un orfelinat... cunoscut drept Centrul Familial Maria Bronx, o casă diferită, plină de visuri, energie, zâmbete, multă pasiune și încăpățânare... Prin Centrul Familial Maria Bronx, Asociația Bronx People a preluat 12 copii din sistemul de plasament băcăuan, care practică judo, pentru a-i ajuta să-și depășească problemele generate de lipsa sprijinului familiei naturale și pentru a le facilita construirea unui viitor în care să nu se simtă limitați de mediul din care provin, ci în care să lupte pentru a-și aduce visurile la viață, afirmându-se prin sport. De asemenea, la centru mai locuiesc și tineri care au fost obligați să părăsească sistemul de stat la împlinirea vârstei de 18 ani, copii din familii fără posibilități, și ne vizitează periodic copii din centrele de stat, care participă la programele noastre, ajungând la un număr de 19 copii.
Asociația Bronx People, CUI 39102367
Str. Miron Costin, nr. 3, sc. A, ap. 19, Bacău, jud. Bacău
Conturi:
RO87CARP004001243861RO02 (RON - Patria Bank)
RO44CARP004001243861EU02 (EURO - Patria Bank)
RO40RNCB0531166083430001 (RON - BCR)