DONEAZĂ

VREAU SĂ MĂ IMPLIC

Câteva inițiative sociale pe care le-am adus în comunitate s-au transformat în tradiții. An de an, în preajma sărbătorilor, derulăm campanii prin care colectăm dulciuri, hăinuțe și jucării doar noi, pentru ca, măcar de a sărbători, și copiii din mediile defavorizate să primească ceva special pregătit pentru ei, care nu a mai fost folosit de nimeni, alimente etc..

Pachetele pregătite ajung la copii din orfelinate, la familii sărace, la persoane cu dizabilități și la bătrâni singuri, care ne așteaptă întotdeauna cu nerăbdare și bucurie. 

Proiecte comunitare

DONEAZĂ

VREAU SĂ MĂ IMPLIC

Cantina Socială Maria Bronx este un program pe care îl vom implementa împreună! Pentru noi, masa e un moment special. Ne place să gătim împreună și să ne bucurăm tot împreună de ceea ce pregătim. Ne place să gătim colorat, creativ, diferit, utilizând ingrediente naturale și, învățându-i pe copii să gătească, am descoperit că cei mici transformă fiecare fel de mâncare într-o poveste.

La  Cantina Socială Maria Bronx, vom organiza cursuri acreditate de gătit pentru tinerii din medii vulnerabile, oferindu-le o șansă de viitor! Modul nostru de funcționare va fi diferit! Pe lângă bucătarul-șef, vor găti voluntari de la firmele băcăuane, pentru care vom organiza team-buildinguri inedite... vor găti, într-un mediu plin de viață și de culoare, alături de și pentru copii...

DONEAZĂ

Cantina Socială Maria Bronx va fi deschisă în anul 2022. Momentan, strângem fonduri pentru a reabilita punctul termic de pe strada Călugăreni, Bacău, pe care l-am obținut prin licitație de la Consiliul Local Bacău.

Aici, vom găti zilnic pentru cel puțin 300 de elevi și sportivi fără posibilități, oferindu-le cele trei mese principale ale zilei!

Malnutriția este o primă piedică pe care copiii săraci o întâmpină atunci când trebuie să meargă la școală. Educația începe abia când acestora li se asigură un minimum de resurse de hrană! 

Cantina Socială Maria Bronx

VREAU SĂ MĂ IMPLIC

La Centrul Familial Maria Bronx, pe lângă faptul că formăm o mare familie, ne mai ocupăm cu:

- antrenamente de judo și powerlifting (inclusiv cantonamente sportive și participări la competiții), la CS Bronx Powerlifting Club Bacău;

- programe sportive recreaționale și terapeutice;

- ateliere și tabere de creație (pictură, desen, muzică etc.);

- activități gastronomice (gătit împreună cu copii și organizare de evenimente);

- programe de suport pentru alți copii defavorizați (pachete cu produse alimentare, de igienă și hăinuțe, activități organizate la centru).

VREAU SĂ AFLU MAI MULTE

Centrul Familial Maria Bronx este un orfelinat pe care l-am deschis  în 2019, unde locuiesc 19 copii și tineri preluați din mediul instituționalizat. Ceea ce îi face diferiți este faptul că toți sunt medaliați la numeroase competiții de judo și powerlifting și, pe lângă faptul că, de când s-au mutat aici, rezultatele lor școlare au crescut semnificativ, și-au dezvoltat numeroase abilități practice. Dacă ne vizitezi, vei gusta cea mai bună pâine de casă făcută de copii și vei vedea cum, în doar trei ani, au reușit să construiască căsuțe din lemn, o sală de judo în aer liber și foișoare pentru toți copiii din comunitate!

Centrul Familal Maria Bronx

Satul Meșteșugăresc al Copiilor va fi format din:

- 2 x Casa Meșteșugărească, construcții ce vor adăposti locuințe pentru copii orfani, dar și:

 *ateliere meșteșugărești de pictură, sculptură, tâmplărie, croitorie, muzică și artă digitală, pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte competențe și abilități de viitor, dar și pentru a menține vie arta și tradiția poporului român;

**cabinet medical ce va fi deschis întregii comunități;

- 2 x Casa Mama și Copilul, case pentru tinere mame defavorizate, cu copii;

Paraclisul Sfânta Cuvioasă Parascheva, loc de rugăciune și de comuniune, care va avea, la subsol, o sală de mese pentru copii.

VREAU SĂ AFLU MAI MULTE

Satul Meșteșugăresc al Copiilor este un complex socio-educațional a cărui construcție a început în anul 2022.

Acesta va găzdui copii orfani și mame cu copii, care se află în situații de vulnerabilitate. Satul le va oferi copiilor și tinerilor ateliere meșteșugărești de pictură, sculptură, tâmplărie, croitorie, dar și muzică și artă digitală, pentru a-i ajuta să-și formeze abilități de viață care să le faciliteze integrarea socială, păstrând vii arta și tradițiile poporului român. Vom deschide și un cabinet medical care va funcționa permanent pentru întreaga comunitate și un paraclis cu sală de mese la subsol!

Satul Meșteșugăresc al Copiilor

 

Programe

Anual, alături de donatorii și de partenerii noștri, ne mobilizăm pentru:

1. Coșulețul de Paște, campanie prin care distribuim pachete cu dulciuri și alimente copiilor și familiilor fără posibilități înainte de Paște (aprox. 1000 pachete);

2. Gătim pentru oamenii străzii, ocazie cu care ne întâlnim, de obicei de Sfântul Daniel, gătim împreună și distribuim o masă caldă oamenilor străzii (aprox. 200 persoane);

3. ShoeBox, campanie prin care colectăm cadouri împachetate în cutii de pantofi (doar produse noi) și le oferim copiilor nevoiași (aprox. 1000 cadouri).

În tot restul anului, distribuim lunar alimente la peste 200 de copii din medii vulnerabile.

Asociația Bronx People, CUI 39102367
Str. Miron Costin, nr. 3, sc. A, ap. 19, Bacău, jud. Bacău
Conturi:
 RO87CARP004001243861RO02 (RON - Patria Bank)

RO44CARP004001243861EU02 (EURO - Patria Bank)
RO40RNCB0531166083430001 (RON - BCR)