TURNEUL INTERNAȚIONAL ,,ALINA DUMITRU”, NOI VICTORII PENTRU BRONX...

15 mai 2022

Ieri, Sala Sporturilor din Chiajna a găzduit Turneul Internațional ,,Alina Dumitru”, concurs la care au participat peste 600 de judoka din 50 de cluburi de judo de top din România, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria.

CS Bronx Powerlifting Club Bacău a fost reprezentat de un număr de 7 sportive, care au luptat la categoriile U14 și U16. Sportivele vin de la Centrul Familial Maria Bronx, iar povestea lor este una cu totul specială.

Pentru ei, copilăria arată diferit. Sportul este cel care le-a unit și le-a ajutat să aibă o familie, o viață de care să fie mândre și... un vis, acela ca, prin sport, să vindece copiii care nu au avut șansa de a se naște alături de o familie și să îi inspire, să le transmită puterea și curajul de a visa cât de sus pot și să lupte pentru a ajunge acolo unde își doresc.

Inițial beneficiare ale programului ,,O nouă șansă”, demarat de Asociația Bronx People în anul 2019, prin care s-au mutat la Centrul Familial Maria Bronx, sportivele au devenit, în doar 3 ani, membri de bază nu doar ai Asociației Bronx People, ci și al Clubului Sportiv Bronx Powerlifting Club Bacău. Pe lângă participarea la antrenamente și la competiții, sportivele joacă un rol de bază în programele sportive cu caracter social ale familiei Bronx, prin care împărtășesc cu ceilalți copii din comunitățile vulnerabile nu doar tainele judoului, care lor le-a oferit o familie și o viață, ci și bucuria de a fi copil și de a te juca experimentând sporturile și jocurile sportive.

După 3 ani de când visează la o medalie la Turneul ,,Alina Dumitru”, Maria-Katerina Zodian a reușit, în cele din urmă, să obțină locul II la categoria U14 57 kg. Meciurile au fost strânse și concurența foarte bine pregătită, însă dorința Katyei de a veni acasă cu o medalie a fost mult mai puternică. Animona Diaconu a reușit să obțină medalia de bronz la categoria U16 52 kg, iar Bianca Dragomir, locul V la categoria U14 44 kg.

,,Competiția a fost una strânsă, însă fetele s-au prezentat impecabil pe saltea. Katya, Animona și Bianca au reușit să obțină premii, însă cel mai mult ne-am bucurat că am avut șansa să întâlnim sportivi de peste graniță, din Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria, cu care vom dezvolta un stagiu de pregătire internațională în vară, pentru a promova judo și importanța sa vitală pentru dezvoltarea unui copil. M-am bucurat enorm să o revăd pe Alina Dumitru, o sportivă care a adus cinste poporului nostru, un exemplu pentru judoka, dar și un prieten drag care mi-a fost mereu alături de-a lungul anilor, de când am înființat Bronx.” (Daniel Zodian-Nicolae, antrenor de judo al CS Bronx Powerlifting Club Bacău).

Asociația Bronx People, CUI 39102367
Str. Miron Costin, nr. 3, sc. A, ap. 19, Bacău, jud. Bacău
Conturi:
 RO87CARP004001243861RO02 (RON - Patria Bank)

RO44CARP004001243861EU02 (EURO - Patria Bank)
RO40RNCB0531166083430001 (RON - BCR)